Protetică dentară

Protetica dentară asigură restabilirea integrității dentare afectate de leziuni sau degradări, folosind proteze mobile sau fixe, coroane dentare, fațete dentare, inlay-uri și alte proceduri complexe şi lucrări pe implante.

Scopul lucrărilor protetice este de a reda echilibrul morfo-funcţional şi estetic prin lucrări de diferite materiale: ceramică pe suport de zirconiu, integral ceramică, ceramică pe suport metalic, acrilat/compozit.

  • coroana integral ceramică – oferă cea mai bună fizionomie, fiind aproape imposibil de deosebit de dintele natural, datorită culorii şi transparenţei.
  • coroana pe suport de zirconiu – are un aspect estetic superior coroanei metalo-ceramice, întrucât este translucidă, lumina penetrând coroana și oferindu-i un aspect foarte apropiat celui specific dintelui natural. Coroana ceramică pe suport de zirconiu este foarte rezistentă şi elimină riscul tatuajului gingival.
  • coroana metalo-ceramică – reprezintă o îmbinare a rezistenţei mecanice a metalului si a calităţilor estetice ale materialului ceramic. Avantajul coroanei metalo-ceramice este rezistenţa sa în timp.
  • fațetele dentare – sunt restaurările cele mai fizionomice, ce corectează imperfecțiuni de ordin estetic ale zâmbetului, precum: forma, spații interdentare mici, denivelări inestetice la nivelul dintelui sau nuanța dinților.

Leave a Reply

Call Now Button