Chirurgie dentară

Chirurgia dentară (dento-alveolară) poate rezolva cazuri complicate prin procedee ce includ tratamente stomatologice ample, dintre care cele mai uzuale sunt: extracţia molarilor de minte incluşi sau semiincluşi, rezecţia apicală, augumentări osoase, implantul dentar, sinus lift, etc.

  • Extracţia molarului de minte – molarul de minte sau molarul 3 este ultimul dinte permanent de pe arcadă. Dacă poziţia molarului este defectuoasă sau erupţia este parţială, se pot dezvolta boli gingivale, înghesuiri ale dinţilor ce pot ajunge la inflamaţii pulpare şi dureri la masticaţie, motive pentru care alegerea optimă este extracția.
  • Rezecţia apicală – constă în extirparea apexului dentar, (vârfului rădăcinii) împreună cu ţesutul osos infectat.
  • Implantul dentar – este o intervenţie chirurgicală prin care se introduce o rădăcină artificială sub forma unei piese de titan, necesar pentru realizarea lucrărilor protetice dentare.
  • Sinus lift – se face atunci când nu este suficientă înălțimea osului în maxilarul superior sau sinusurile sunt prea aproape de maxilar pentru a fi plasate implanturile dentare. Pentru a face loc osului, membrana sinusală trebuie mutată în sus sau “ridicată”.

Leave a Reply

Call Now Button